Bent

van t.e.m.

Max Berger, een nietsontziend fuifnummer, die na een wilde nacht zuipen een SA-jongen mee naar bed heeft genomen, is er getuige van hoe zijn kleine Stürmer door de Gestapo genadeloos wordt afgemaakt. hij en zijn vaste vriend kunnen slechts op het nippertje ontkomen. Na een zwerftocht van twee jaar worden ze uiteindelijk toch opgepakt en op transport gezet naar Dachau. In de trein wordt snel duidelijk dat het voortaan ieder voor zich is. Om te overleven moet Max alle restjes moreel besef laten varen en zich van zijn gruwelijkste kant laten zien. Tot hij in het kamp nader kennis maakt met Horst en er in het grootste geheim een passionele liefde tussen beiden ontluikt...

'Bent' beroerde wereldwijd het theaterpubliek en oogstte al meermaals groot succes op Broadway. De verfilming van het stuk sleepte enkele jaren terug een prestigieuze prijs in de wacht op het Filmfestival van Cannes.

Een aangrijpende en beeldende voorstelling - in traditie van 'Equus' - over liefde en haat in Nazi-Duitsland, met een indrukwekkende cast.