Kartonnen Dozen

van t.e.m.
van: Tom Lanoye

"Dit is het verhaal van een banale liefde en haar vertederende kracht. Zij overviel mij aan het begin van de jaren zeventig in het onooglijke provincienestje P. Zij had als voorwerp: hij die ik pas sinds drie jaar een alledaagse knul kan noemen, maar die ik daardoor jarenlang in het diepste geheim benoemde met alle namen die de wereld ooit heeft verzonnen voor alles wat onbereikbaar is en fel betracht, wat uitdaagt en verscheurt, schoon is en halfzacht. Zijn ware naam was Z."

Zo begint de succesroman van Tom Lanoye, het openhartige, humoristische verhaal van een puber die 'besmet wordt met de koningin der infecties', de liefde. Steven De Lelie zet in deze toneelversie een ingeleefd en aangrijpend portret neer, dat baadt in nostalgie en kleurrijke heerlijkheid.

'Kartonnen Dozen' groeide uit tot één van de grotere successen van de fluistercompagnie / Theater aan de Stroom. Na 150 voorstellingen laste Steven De Lelie een rustpauze in om ernu met dubbel zoveel energie terug tegenaan te gaan.