De Moedermonoloog

van t.e.m.
cast:
An Nelissen pakt dit najaar uit met een nieuwe voorstelling, kom nu al kijken naar de try-out nog voor de voorstelling in première gaat!
 
Een Joods spreekwoord zegt:
God kan niet overal zijn, daarom vond hij iets uit: moeders.
 
Maar zoals gewoonlijk is de schepper voor het vervolg van de geschiedenis een handleiding vergeten te leveren. Het ene moment ben dus je dolblij om te zien wat er aan het andere eind van die navelstreng tevoorschijn komt en het andere moment kletst diezelfde verbinding als een afgeknapte benji-elastiek keihard in je gezicht.
 
De hoogste tijd dus voor de andere kant van het verhaal: laten we eens lachen met het moederschap en met de kinderen die we maakten, met nieuw samengestelde gezinnen, met politiek correcte kinderopvang, met het lege-nestsyndroom, met de overgang van moederschap naar schoonmoederschap, met de problemen die we achterlaten voor onze kinderen en de problemen die onze ouders voor ons achtergelaten hebben, met wat we van onze moeders geleerd hebben en wat we wilden dat we niet van hen geleerd hadden, etc...
 
Kortom: met alles waar niemand aan durft te denken, maar waar An wel openhartig over kan zijn, omdat ze het zelf beleefd heeft.
 
Van An Nelissen zijn we gewend dat ze zegt wat de meeste mensen zelfs niet durven denken (zoals in De Vaginamonologen en De menopauzemonoloog). In haar nieuwste show gaat ze nog een stap verder. Ze zegt nu ook wat ze tot voor kort zelf niet durfde te denken, namelijk: "Als ik wist wat ik nu weet, zou ik dan nog terug moeder willen worden?"

www.annelissen.be