Den Derby 2

van t.e.m.
regie: Jos Dom

Hét spektakel van 't stad

In 2009 bracht DEN DERBY voor het eerst de geschiedenis van Antwerp, Beerschot en hun rivaliteit op de theaterplanken. Volkscafé Metropool, gerund door Mon, fervent Antwerpsupporter, en zijn echtgenote Wiske, een hevige Beerschotfan, herbergde ook hun zoon-met-voetbaltalent, Karl-Emmanuel. Genoemd naar de oude idolen Karl Kodat (Antwerp) en Emmanuel Sanon (Beerschot) voetbalde hij bij Berchem, om geen van beide ouders voor het hoofd te stoten. Op de vooravond van een derby in het kader van de Beker van België wilden beide clubs Karl-Emmanuel kopen!


DEN DERBY bleek een knaller: de flyerteams en acteurs werden op straat en bij bezoeken aan de beide clubs steevast gefeliciteerd met het initiatief, terwijl de voorstellingenreeks tot het uiterste uitgebreid diende te worden om aan de vraag naar kaartjes te kunnen voldoen… ruim 10000 mensen woonden een voorstelling bij. En, minstens even belangrijk: Het plezier dat het publiek aan die voorstellingen beleefde was overweldigend!


DEN DERBY was een oer-Antwerpse productie, met negen topacteurs, in het Algemeen Beschaafd Antwaarps, over een oerAntwerps onderwerp, doorspekt met niks anders dan Antwerpse humor… DEN DERBY was uniek voor het Antwerpse voetbal én voor het Antwerpse theater.

Wie erbij was en nog eens wil terugblikken OF wie het miste en meer wil weten kan steeds terecht op www.denderby.be

U kan langs die weg ook nog steeds de dvd-registratie van de voorstelling aankopen !

Half augustus 2012 komt er eindelijk, op algemeen verzoek en na veel te lang wachten… DEN DERBY 2 !

Plaats van actie is opnieuw café Metropool, maar gezien het gaat om non-fiction comedy is er heel wat gewijzigd, net als bij Antwerp en Beerschot zelf. Cafébaas Mon is weduwnaar geworden, hertrouwd en verhuisd. Zoonlief staat op het punt een transfer te versieren, het Antwerpse stadsbestuur wil beide clubs samen in één stadion zien spelen en de clubs zelf, tja, die zijn zoals altijd op zoek naar de ideale topspits.

Al die elementen komen samen wanneer Mon café Metropool heropent... dat gaat vuurwerk geven!

Meer informatie vindt u op www.denderby2.be