Een dame in de kast - LAIKA (kindervoorstelling)

Wanneer:

Workshop om 13 uur.
Voorstelling om 15 uur.

Van februari tot juni 2014 organiseert het Ministerie voor Fantasiebevordering, samen met CC Link, een reeks leuke kindervoorstellingen en workshops in Theater aan de Stroom.

Elke eerste zaterdag van de maand maken we de allerjongsten én de niet-meer-van-de-jongsten blij met een mooi, fantasierijk theaterstuk.

Bovendien kunnen de kinderen vanaf 6 jaar vóór het stuk meedoen aan een workshop. Samen knutselen, zelf kunstwerkjes maken, steeds in lijn met een thema dat aansluit op de voorstelling.

De workshop kan ook zonder probleem apart gevolgd worden (zonder de voorstelling te gaan bekijken). Kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen aan de workshop deelnemen, doch enkel onder begeleiding van een volwassene.

De workshop start om 13 uur, de voorstelling om 15 uur, met een pauze van 14.30 tot 15 uur.

Met steun van het district Antwerpen.

Laika
Een dame in de kast

Een dame in de kast is een levend stripboek. Drie acteurs spelen grappige, vreemde en onverstoorbare figuren in een nooit stilstaande carrousel van voorwerpen, beelden en personages.

Een dame in de kast werd in 1992 gecreëerd door Greet Vissers en Jo Roets. Van bij de première kon de voorstelling op veel bijval rekenen bij pers, publiek en programmatoren. Als kleuterhit voor de kleine zaal toerde ze vele jaren uitgebreid in binnen- en buitenland (Frankrijk, Verenigde Staten, Kroatië…). Laika haalt Een dame in de kast na 20 jaar opnieuw uit de kast. Gespeeld door een multiculturele cast, in samenwerking met het ensemble van kunstZ.

Leeftijd: 4+

Workshop
Schaduwtheater maken

We bouwen mini-decors, kleine andere werelden. Met een beetje licht en wat schaduw maken we prachtige kunstwerken. Wie weet komen deze kunstwerken ook echt tot leven? En dan kunnen we er helemaal mee gaan spelen en fantaseren!

Leeftijd voor de workshop: 6+