Dancing Lane (1)

Wanneer:

Dancing Lane is een unieke, gevarieerde dansvoorstelling waarin klassiek en neoklassiek ballet wordt gecombineerd met moderne dans. Het is uitermate geschikt voor een groot publiek, met (relatief) korte, krachtige en op zichzelf staande choreografieën.

We zien dans in een diversiteit aan emoties en stijlen: van een intense solo over eenzaamheid tot liefdesduetten en spectaculaire, dynamische groepstukken uitgevoerd door de prachtige dansers van De Dutch Junior Dance Division.

Een groot deel van de choreografieën, op muziek van wereldberoemde componisten, komen van de hand van Rinus Sprong en Thom Stuart maar ook van jonge choreografen van De Dutch Junior Dance Division en Ed Wubbe.

Muziek: o.a. Saint-Saens, Vivaldi, Philip Glass, Gluck, Händel en Arvo Pärt.

Dansers: De Dutch Junior Dance Division

Over De Dutch Don’t Dance Division

De Dutch Don’t Dance Division (DeDDDD) is een Haags dansgezelschap, opgericht door Thom Stuart en Rinus Sprong, dat zich niet makkelijk in een hokje laat plaatsen. Het gezelschap creëert en produceert spraakmakende, multidisciplinaire dansvoorstellingen in de reguliere theaters maar ook op uiteenlopende locaties en festivals. DeDDDD wil de samenwerking tussen amateurdansers en professionele danskunstenaars bevorderen én een groot en nieuw publiek voor de dans bereiken. Artistieke kwaliteit en gevoel voor humor staan hierbij hoog in het vaandel!

Over De Dutch Junior Dance Division

In dit meerjarige talentontwikkelingstraject worden getalenteerde en jonge dansers door DeDDDD begeleid op het gebied van danstechniek, (re)presentatie, cultureel ondernemerschap, professionaliteit, veelzijdigheid en inzicht in hun danscarrière. De Dutch Junior Dance Division geeft de dansers de kans om zich als beginnend professioneel danser intensief bezig te houden met hun vak en hun ontwikkeling als dansprofessional en zo hun kansen op een succesvolle carrière als danser te vergroten.

meer informatie: www.ddddd.nu