personen

Anneke van Hooff

werd 34 jaar geleden zingende geboren (volgens haar moeder toch) en groeide op in Aartselaar. Op haar 9e begon ze met viool en vanaf haar 11e kon je haar zien in tal van tv shows. Toen ze 14 was speelde ze haar eerste échte musicalrol: Pepper in de kindermusical "Annie". Vanaf toen bleef het kriebelen.

Na haar middelbaar zei haar moeder: "Ga jij maar zingen want studeren is niks voor jou". Ze volgde 2 jaar conservatorium klassieke zang in Antwerpen, 1 jaar musicaltheater in Tilburg en nog eens 2 jaar op de Fontys hogeschool in Tilburg. Hierna kon ze aan de slag als zangeres/actrice in de musical "Kuifje , de Zonnetempel". Ze bracht 3 dancesingles uit onder de naam TLD en één onder haar eigen naam. Haar laatste single "Lie to me" stond op nummer 1 in de Spaanse hitlijsten.

Ze deed presentatieopdrachten voor Vijf tv en VT4 en had eigen programma's op Jim TV en TV Oost. Ook was ze side kick op radio Contact. Ze deed tal van reclamespots en speelde gastrollen in Aspe, Louis louise, Wittekerke, Spoed, Spring,, FC de Kampioenen enz. De meeste mensen zullen haar echter nog het best kennen als secretaresse Shirley in de VTM soap Familie.

Enkele jaren geleden kreeg ze de rol van gravin Esterhazy te pakken in de musical "Elisabeth" waar ze ook de hoofdrol coverde. Ze maakt deel uit van de kidsband "De Choco Gang" waarmee ze i.s.m. kidszender Nickelodeon in heel wat scholen toerde met haar Dorashow.

Na haar deelname aan Steracteur Sterartiest op één speelde ze in Theater aan de Stroom in stukken als "Blankenberge", "Black comedy" en "Steven en zijn madammen". 

Producties