personen

Bob Snijers

Na studies "Oost-Europese Taalkunde en Geschiedenis", behaalde hij een eerste Prijs Toneel en Voordracht aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium Antwerpen waar hij onder meer les kreeg van Luc Philips, Jet Naessens, Senne Rouffaer en Dora Van der Groen. In 1976 debuteerde hij bij het Koninklijk Jeugdtheater in Jeugdproces van Manuel van Loggem, een "thriller" voor de jeugd in een regie van…Jan Verbist. Eerder had hij reeds voor hetzelfde gezelschap de vertaling verzorgd van een Russisch kinderstuk. Het was de eerste in een reeks van een dertigtal vertalingen en bewerkingen van werk van o.m.Brecht, Horvath, Tsjechov, Gorkij, Boelgakov, Marivaux en Shaffer die hij voor het KJT maar ook voor KNS, Fakkeltheater, Blauwe Maandagcompagnie, Antigone, Theater Zuidpool en recent de Fluistercompagnie maakte.

In 1977 stapte hij over naar het Reizend Volkstheater, dat later Theater Zuidpool zou worden, en waaraan hij dertig jaar als acteur, regisseur, dramaturg verbonden zou blijven. Hij vertolkte en regisseerde er een uiterst gevarieerd repertoire: Shakespeare, Molière, Goldoni, Sophocles, Brulin, Claus, Beckett, Achternbusch, Kafka, Horvath: klassiek,modern, tragedie en komedie.. Daar was het ook dat hij in 1987 voor het eerst "Stavros" speelde in Lili en Marleen, het toneelstuk dat auteur (én collega-acteur) Walter Van de Velde 7 jaar later zou omwerken tot de gelijknamige, al even succesrijke televisieserie. 

Ander recent televisiewerk omvat gastrollen in o.m. Flikken, Witse, Thuis en Oud België. Van sinds het ontstaan heeft hij zich verbonden aan "De Fluistercompagnie/ Theater aan de Stroom".

Producties