personen

Eddy Vereycken

Jarenlang hoofdacteur en regisseur in het NTG en schrijver van eigen theaterteksten als "Liefdesbrieven aan een afgehakt hoofd" over de Franse revolutionaire jaren, is Eddy een ware artistieke duizendpoot. U kan hem immers ook aan het werk zien in zijn One Man Show, gewijd aan een buffet van verboden voedsel dat de culturen in onze wereld heeft bepaald. Een voorstelling waarin hij naast eigen teksten werk van Shakespeare, Goethe, Petronicus, Seneca, Aristophanes, Proust, Wilde en andere groten de revue laat passeren.

Als TV-kijker kent u zijn naam misschien iets minder, omdat Eddy zich tot nog toe nooit voor meerdere jaren aan een rol liet binden. Maar zijn gezicht én goede vertolkingen zijn u beslist opgevallen in een brede schare aan gastrollen. Denk aan "Flikken" (VRT) of "De Rodenburgs" (VTM).

Eddy is een gewaardeerd stemcoach. Hij richtte het training- en productiebureau "Pandémos" op in 2006. Hij schreef ook twee boeken anno 2006: 'Prooi van een bezeten liefde' uitgegeven bij Van Halewyck in maart 2007 en "Mijn handen zijn gelijk de jouwe" uitgegeven in 2009 bij Free Musketeers waarmee hij "De Gouden Meeuw" won.

Producties