personen

Mitta Van der Maat

studeerde af aan de studio Herman Teirlinck te Antwerpen in 1981, en won dat jaar de pers- en publieksprijs van de 'Knokke-cup'. Vervolgens was ze 12 jaar lang speldocente en docente Frans Chanson aan het Hoger Instituut voor Dramatische Kunsten.

Op de planken speelde Mitta in producties van o.a. K.J.T, N.V.T., Fakkeltheater, TheaterAntigone, de Zwarte Komedie, EWT, Driepees, Publiekstoneel,... Ze regisseerde en speelde in de Musicals "Nonsens" en "Nonsens 2". Verder regisseerde ze Luk Wyns' soloproducties, naast theateren musicalproducties bij verschillende theatergezelschappen.

Op televisie was ze Maria in de sitcom "Familie Backeljau" (VTM) en vertolkte ze verschillende rollen in tv-series als "Carte Blanche", "De Wet van Wyns" en "Sterke Verhalen" (VRT) naast gastrollen in ondermeer "Langs de Kade" en "Witse".

Op het grote scherm zag u Mitta als Marie in de speelfilm "Vergeten Straat" van Luk Pien, naar Louis Paul Boon. Ze was ook actief als Vlaamse vertaalster van de songs van verschillende Disney-producties en werkte mee aan de film "Los" van Jan Verheyen.

U kent haar natuurlijk ook als stem en vertaler voor Grappa BVBA, al 18 jaar makers van de Gamma-spots.

Op muzikaal vlak toerde Mitta samen met Anne Mie Gils, Wanda Joosten en Hilde Van Hulle als de groep NoNonsense met "Heaven & Hell" en "Woman" en nam ze samen met haar drie collega's de CD "4 Angels" op. In het seizoen 2010-2011 volgde de nieuwe NoNonsense tournee "Never give up on the Heart".

Solo waren er "Mitta zingt Piaf", "Stadsmus/ Wannes en Edith" en het chansonprogramma "Van mij veur A - liedjes voor mijn stad". Recent was Mitta Dolly in de musical "Hello Dolly" en één van de zingende dames.

Producties