personen

Ron Cornet

(Antwerpen, °2 december 1958)

Op de televisie is hij al jaren een bekend gezicht in verschillende series van Een en VTM. Een greep uit zijn rollen: Jean-Paul Derdeyn (de slechterik in Wittekerke), Kolonel Vandesijpe in F.C. De Kampioenen, Baron Rudolf in Amika, Rechter Verbeeck in Danni Lowinski en nog vele andere figuren gaf en geeft hij gestalte.

Ook in Nederland heeft hij bekendheid verworven op het kleine scherm in de populaire serie Kinderen geen bezwaar, waar hij de rol van Juul vertolkt aan de zijde van zijn echtgenote.

Een heel ander aspect van de veelzijdige figuur die Ron is, kwam tot uiting in Masterchef. In 2011 haalde hij zowaar de finale in dit kookprogramma op hoog niveau, waarin bekende Vlamingen koken voor een professionele jury (o.a. Wout Bru).

Onlangs verzorgde Ron de regie van de Nederlandse bewerking van Schone Schijn in het Fakkeltheater. Voor Theater aan de Stroom pakt hij nu Antigone aan. Het gaat hier niet zomaar om het spelen van een bestaand stuk dat reeds honderden keren opgevoerd werd. Ron Cornet heeft het werk van Anouilh grondig opnieuw vertaald en bewerkt, waardoor u een klassiek stuk in een eigentijdse interpretatie te zien krijgt.

Producties