personen

Serge Adriaensen

Na zijn opleiding aan Studio Herman Teirlinck, startte Serge als freelance acteur bij onder andere het Fakkeltheater. Al snel raakte hij vast verbonden aan het Antwerpse KNS-gezelschap in de Bourla waar hij heel wat jaren op de planken stond, in klassiekers van o.m. Storey, Sofokles en Brecht. Met evenveel plezier vertolkte hij er rollen in gekende Vlaamse producties zoals "10 jaar later" van Walter Van den Broeck en "De Droom van Zotte Rik" van Jan Christiaens. Hij opende de nieuwe Stadsschouwburg toen hij er als "Tijl" de titelrol vertolkte in het gelijknamige openingsstuk.

Later ging hij opnieuw freelancen bij enthousiaste kleine gezelschappen zoals het Mechelse De Komeet en Les Flamands. Ondertussen was hij op televisie te zien als gastacteur in o.m. "Zone Stad", "Spoed", "W817", "Kotmadam", "Aspe", "Witse" en anderhalf jaar in "Familie" als Frederik Govaert.

Daarnaast acteerde Serge in publiekstrekkers zoals "Aladdin" en "Mozart" van Music Hall, "De nagel van mijn kist" van Studio 100 en "10 kleine negertjes" van Loge10 producties. Hij speelde ook de kinderproductie "De Groene Pantoffel" , een verhaal dat hij samen met actrice Veerle De Munck en drie live muzikanten op de planken brengt.

Naast acteur is Serge ook een gedreven, inspirerend regisseur. In het Schotense Vaarttheater realiseerde hij de voorbije jaren boeiende voorstellingen als "Een vrouw alleen", "Kinderen van een mindere god" en "Twaalf gezworenen".

Producties