personen

Steven De Lelie

(°25 februari 1977)

Steven is de drijvende kracht achter Theater aan de Stroom. Als algemeen directeur zorgt hij er voor dat zijn ideëen werkelijkheid worden. 

Steven is een geboren Antwerpenaar, hij woont op Linkeroever en is vast van plan hier ook te blijven. Toen hij na zijn middelbare studies 'in het leven' stapte, liet niets vermoeden dat hij met zo'n hardnekkigheid zijn ideaal , een theatercarrière, zou nastreven. Aanvankelijk ging het met mondjesmaat. Hij richtte zelf een liefhebbersgezelschap op (Koma-ar), en bracht gedurfde projecten op de scène:

"Sjakie en de Schokoladefabriek", "Junglebook", "Antigone", … De idee groeide om zelf een script te schrijven en dat gebeurde met succes: "Getto", "Moulin Rouge", "Moulin Rouge 2", "De Tweeling", … 

Ondertussen speelde hij zelf mee in een aantal professionele producties: "De Libertijn"(met o.a. Frank Aendenboom, Nora Tilly, Anneleen Cooreman, Saartje Vandendriessche), "Kartonnen Dozen" (een monoloog naar een werk van Tom Lannoye - reeds meer dan 250 keer opgevoerd!), "Bruid in de Morgen". 

Op het tv-scherm verdiende hij zijn sporen als Ricky in "Lilli en Marleen" en als Bert Van Den Bossche in "Familie".

De droom om een eigen theater uit de grond te stampen bleef evenwel bestaan. Niet veel mensen zouden het gedurfd hebben, maar hij waagde de sprong. Het resultaat ziet u: een naar Vlaamse normen gigantisch theater met drie zalen. Onder de vlag van Theater aan de Stroom speelde Steven reeds "Time of my Life", "De Moeder van David S", "Equus", "Onder Ons", "Black Comedy", "Wit", … 

Naast het acteren, heeft Steven voor Theater aan de Stroom ook zijn eerste stappen gezet als professioneel regisseur. Zo heeft hij het beklijvend stuk 'Wit' samen met Marilou Mermans geregisseerd. Ook 'De Moeder van David S' heeft hij volledig bewerkt en herschreven voor schoolvoorstellingen.

Producties