personen

Wanda Joosten

is een Vlaamse revue-, musical-, televisie- en theateractrice.

In de Suske en Wiske musical "De Circusbaron" vertolkte zij met verve de rol van Sidonia, maar ook in "Jesus Christ Superstar", "My Fair Lady", "Evita" en "Oliver" zong en acteerde zij mee.

Ze speelde talrijke gastrollen in televisieseries, o.a. in "Spoed", "Café Majestic", "Booh!", "Flikken", "Dag en Nacht". Als televisiegezicht geniet ze ongetwijfeld de grootste bekendheid met haar rol van Jeanine in "De Familie Backeljau". Als theateractrice trad ze op in "Mistero Buffo" (met de Internationale Nieuwe Scène), "Moeders! De zwangerschapskomedie" (samen met Marijke Hofkens, Myriam Bronzwaar en Lulu Aertgeerts), …

Wanda Joosten is evenwel veel meer dan dat. Met haar rusteloze en creatieve geest is Wanda voortdurend op zoek naar nieuwe ideeën voor proza, toneel, liedjesteksten, … Inspiratie daarvoor zoekt ze voornamelijk te midden van massa's mensen, ze observeert ze en deze impresssies gebruikt ze in haar werk. Het gevolg daarvan is een veelzijdig oeuvre, dat menige gevoelige snaar raakt.

Ze vond haar weg naar Theater aan de Stroom met "NoNonsense". Het was de aanzet van een verdere samenwerking, want in het begin van 2012 brengt ze hier in huis haar muzikale productie "Al otro Lado"(Aan de Overkant).

Producties