personen

Wim Van de Velde

begon zijn theatercarrière met monologen en volkse vertellingen. "Obscene fabels" van Dario Fo en andere producties leidden tot de eigen creatie "Cultuurschok? Laat me niet lachen!". Een passage in het Fakkelteater volgde met rollen in "Junkieblues", "Trainspotting", "Sex, drugs en rock 'n' roll", "2x Poe²" en "Huurlingen".

Wim speelde bij Europees Festival vzw (het vroegere Klokhuis) en bij het Raamtheater. In het jeugdtheatercircuit maakt en speelt hij nog steeds producties voor alle leeftijden: "Zolderdebolder", "Vluchtwegen", "Alle dagen heel druk", "Frigo" en "Vento".

Samen met Koen Vijverman en Abigail Abraham schittert hij ook in 'Wapenland'.

Op TV was Wim als gastacteur ondermeer te zien in "De Makelaar". Hij draaide twee seizoenen mee in "Familie" en gaf gestalte aan Jos Blijlevens, dokter-internist in "Spoed".

Hij hing het smeerlapke uit in "Thuis", "Wittekerke", "Flikken", "Witse" en "Aspe" en maakte zichzelf 'geslaagd belachelijk' in "Mega Mindy". Bij Theater Tieret wendde hij de kunst van het figurenspel aan in de producties "Hybris" en "Kronkel". In het jeugdtheatercircuit is hij de drijfveer achter Kip met Kop vzw, een toneelgezelschap dat jongeren wil beklijven met verhalen. Zo speelde en speelt hij "Neus", "Mag ik op je wolk?", "Eender wat", "Beddepoot en Borstelkop".

Producties