personen

Yoeri Lewijze

Yoeri Lewijze werd geboren in 1978, en stapte 11 jaar later voor het eerst de scène op. Op zijn achttiende ging hij naar het Brusselse Conservatorium, waarna hij ervaring opdeed als regie-assistent, orkestregisseur en stagemanager in musicals en arenaproducties in Vlaanderen en Nederland. Hij speelde in jeugdmusicals bij 't Appeltje en bij theater De Komeet, terwijl hij op televisie te zien was in o.a. Thuis, Zone Stad, Flikken, Familie … Voor JIM-tv was hij het hoofdpersonage in het programma De Bende van Jim.

Bij het Fakkelteater speelde hij in de educatieve voorstellingen Adagio, ETT en Wolken en een beetje regen. Sinds vorig jaar speelt hij voor hen Gebroken Glimlach, waarvoor hij ook de muziek schreef. Van 2006 tot 2012 speelde hij bij Ensemble Leporello, een gezelschap dat tourt van Groningen tot Monaco, met o.a. Macbethbranding. Deze laatste voorstelling was in 2010 te gast voor een onafgebroken reeks van 21 voorstellingen op het festival van Avignon. 

In juli 2011 maakte hij voor Axl Peleman en Stad Antwerpen de Volksliekes-parade in de straten van de stad, met meer dan driehonderd spelers voor een publiek van duizenden Antwerpenaren. In 2012-2013 regisseert hij verder voor het Educatief Theater Antwerpen de voorstelling 2019 en creëert hij in coproductie met GC De Bosuil in Overijse twee nieuwe producties Boon Royal en Ikke, John Faustus.

 

www.yoerilewijze.net

Producties